MARIBEL PERPIÑÁ, impulsora de la Baula "L'hem portat a la Fundació ARED perquè estigui present tot l'any a Barcelona. Que realment sigui un símbol gastronòmic per la ciutat i que el conegui tothom i que tothom que vulgui per una festa cridi a un bauler i que puguem estar al costat de la beguda repartint baules entre el públic dels esdeveniments." TERESA ARTIGAS, impulsora de la Baula "Ens agradaria en un futur poder tenir en alguns punts estratègics de la ciutat baulers que en qualsevol moment que tens gana poguessis acostar-te i comprar la baula."

Barcelona ja té el seu propi pa, com Nova York té el bagel; París, la baguette i Berlín, el pretzel. Aquest pa artesà, de proximitat i saludable es diu Baula. Està fet amb ingredients naturals, sèsam, olives i romaní, i es pot menjar de qualsevol manera, al gust de cadascú: sol, amb dolç o salat.

Tal com indica el nom, té forma de baula marinera i, gràcies als ingredients, un gust molt mediterrani. La inspiració per desenvolupar un pa com la Baula va sorgir el 2011, i aquest any celebren el cinquè aniversari. La Teresa Artigas i la Maribel Perpiñá, les impulsores del projecte, asseguren que ara estan preparades per fer el gran salt.

Els agradaria que, en un futur proper, la Baula fos un símbol per la ciutat de Barcelona, un tast gastronòmic típic i reconegut. Fins ara han estat presents en tot tipus d’esdeveniments esportius i culturals, com les Festes de la Mercè, i també han utilitzat el producte de vehicle per impulsar causes socials. Desitgen instal·lar punts de venda a llocs estratègics de la ciutat i fer de la Baula un autèntica protagonista de festes i celebracions. Aquest pa es cou al Poblenou, a l’Escola Obrador de la Fundació Ared.