Han recollit 72.000 signatures contra el tancament parcial del Parc, previst per a aquest 25 d'octubre, i han fet arribar la denúncia a la síndica de greuges i a la Unesco. Amb l'objectiu d'arribar a més públic, la Plataforma Defensem el Park Güell fa un pas més enllà i presenta el documental 'El dret a Gaudí (R)'. HELENA, Plataforma Defensem el Park Güell "És una eina de treball i difusió per a la plataforma, per presentar-ne la lluita i les causes. Que un parc no pot ser de pagament." RODRIGO, Plataforma Defensem el Park Güell "Sempre s'ha dit que la família Güell el va cedir als ciutadans, i els ciutadans som tots." El documental explica el conflicte que hi ha entre veïns i Ajuntament pel projecte de tancament i reivindica l'accés universal i anònim a tot l'espai. La peça fa una especial defensa dels usos veïnals del parc: per al passeig o per fer esports com l'escalada. En el projecte hi han col·laborat desenes de persones, entre elles, músics del parc. CÉSAR G. SERNA, músic de carrer "He cedido una de mis piezas al documental." L'audiovisual, que ha costat 3.500 euros, es finança mitjançant la plataforma de micromecenatge Goteo.org. Tothom hi pot fer donatius i, de moment, s'hi han recaptat prop de 1.000 €.

El documental, produït per Cronovan Studio en col·laboració amb la plataforma, també està previst que es projecti el 5 de setembre a la Festa Major Alternativa de Vallcarca i, properament, a la Violeta de Gràcia. A més, es penjarà a Internet sota llicència Creative Commons i, per tant, es podrà descarregar distribuir, copiar i manipular lliurement.

La peça uneix l’esperit artístic amb el reivindicatiu i activista, i aplega opinions d’urbanistes com l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González o la coordinadora de la Taula del Park Güell, Iolanda Latorre.