Els operaris encara enllestien aquesta tarda tots els detalls per a l'acte institucional de demà al matí. Ja fa deu anys que se celebra aquest esdeveniment, que organitzen el govern i el Parlament, i que homenatja la cultura, la llengua i la història de Catalunya. Joan Ollé ha estat l'encarregat de dur-ne a terme la direcció i creació escènica, mentre que l'actriu Mercè Pons serà la presentadora de l'acte. "Un dels moments més destacats en la programació de l'acte serà el lliurament de la senyera, que aquest any anirà a càrrec de l'Ajuntament d'Arenys de Mar." Una localitat que ha estat escollida per recordar el poeta i escriptor Salvador Espriu, ja que enguany se'n celebra el centenari del naixement. L'entrega de la bandera es farà després de la tradicional desfilada dels Mossos d'Esquadra, que assajaven aquest mateix matí. El punt i final a l'acte el posarà, com cada any, la hissada de bandera. Es farà acompanyada del cant dels Segadors, interpretat per l'Orfeó Manresà i dirigit per Lluís Arguijo.

El Parc de la Ciutadella ja està a punt per celebrar l’acte institucional de l’Onze de Setembre. Ja fa 10 anys que té lloc al davant de la cascada del parc. Aquest dimarts se n’ha fet l’assaig general. El Partit Popular encara no ha confirmat si assistirà a l’acte, però repartirà fulls informatius sobre els fets de 1714.

L’agenda de la jornada ve carregada d’actes oficials i reivindicatius:

– A partir de les 9 h, començaran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Paral·lelament, també se’n faran al Fossar de les Moreres.

– A les 11.30 h arrencarà l’acte institucional al Parc de la Ciutadella.

– Després de dinar, la societat catalana prendrà el protagonisme de la jornada amb la Via Catalana. Més d’una cinquantena de trams de la cadena humana passaran per la ciutat. L’acte començarà a les 17.14 h però l’ANC recomana arribar-hi amb antelació.

– Carme Ruscalleda i Anna Veiga rebran la Medalla d’Honor del Parlament, que es lliurarà a les 19 h.

– Un any més, la Diada acabarà al passeig de Lluís Companys, amb el concert de la Festa per la Llibertat. A partir de les 19. 30 h i fins a la mitjanit, hi actuaran Blaumut, Gossos i Yacine & The Oriental Groove.

– Els més clàssics, podran escoltar l’OBC a L’Auditori a les 20.30 h, on interpretaran obres de compositors catalans en homenatge als qui van lluitar el 1714.