Toni Vilella, fill d'un excombatent de la Guerra Civil "Sí, això fa justícia. Jo crec que està molt bé que es facin actes com aquests i que es repeteixin" Joan Francesc Serra, dissenyador del monument "Una idea molt simple, la idea es basa només en dos bàndols, separats per un riu que a la vegada exerceix de nexe d'unió per a les dues bandes".

La placa d’homenatge als morts a la Batalla de l’Ebre s’ha inaugurat aquest dissabte en un acte en què hi han participat el tinent d’alcalde Antoni Vives i diverses associacions d’excombatents. La placa, però, ha tingut un plantejament polèmic. En principi s’havia previst col·locar la placa al Fossar de la Pedrera, on hi ha enterrat l’expresident de la Generalitat Lluís Companys. Des el Grup Municipal d’Iniciativa però, van denunciar que aquest lloc està dedicat exclusivament als caiguts en mans dels feixistes. Com que la placa que s’ha instal·lat avui està dedicada als morts dels dos bàndols, finalment s’ha decidit instal·lar-la al cementiri.

El portaveu d’ICV-EUiA, Quim Mestre, va denunciar que aquesta placa era un “despropòsit incomprensible, que només pot atribuir-se a un govern ignorant o profundament insensible”.

Per altra banda, una associació de víctimes del franquisme va emetre un comunicat assegurant que “la desaprovació no és a l’homenatge en si, ni a la col·locació d’un monument, sinó que manifestem la nostra ferma oposició al fet que hagi elegit per dur-lo a terme un espai com el memorial del Fossar de la Pedrera, dedicat a les víctimes de la repressió franquista”.