El cinquè tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat aquest diumenge a betevé que la nit “ha estat intensa” tot i que ha admès que “era previsible” que seria així i que “no ha passat res que no poguéssim esperar tots plegats”. S’han desallotjat prop de 6.500 persones, “en diverses tongades” i en una trentena d’espais.

Batlle ha afirmat que des de les 22 h fins a la mitjanit, la Guàrdia Urbana ha rebut més de 140 trucades per molèsties en domicilis, i una vegada s’ha aixecat l’estat d’alarma, les festes s’han traslladat a l’espai públic. Aquestes trobades massives s’han estès, doncs, per tota la ciutat, amb especial repercussió a Gràcia, Ciutat Vella i a les platges de la Barceloneta, amb grans concentracions de gent. També s’han produït diverses aglomeracions al passeig de Lluís Companys, com ha estat habitual els últims caps de setmana.

Batlle ha detallat que “no hi ha hagut incidents greus” i que han posat en marxa un dispositiu de saturació de caràcter dissuasori, és a dir, que l’objectiu era evitar aglomeracions, però no sancionar. Per tant, el cos policial intervenia per buidar una plaça “es tornava a omplir, i es tornava a desallotjar”.

No totes les actuacions, ha aclarit, s’han fet de cop, sinó en el transcurs d’una nit i matinada que han estat llargues. En alguns casos, però, la simple presència de la policia municipal ha servit perquè les gentades es dispersessin en poca estona, sense la necessitat d’una intervenció més contundent. En tot moment, ha afirmat Batlle, la principal preocupació era minimitzar el “risc de contagis” per covid-19, a part de garantir al màxim les condicions de convivència i la seguretat viària.

Batlle ha insistit que la pandèmia encara existeix i ha apel·lat a la responsabilitat. Ha assegurat que aquest diumenge a la nit estaran preparats per si cal dissenyar un dispositiu especial, en funció de com avanci la tarda.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a