(Alba Tebar) Una vintena de treballadores del Servei d’Atenció Socioeducativa (SAS), el servei municipal que ofereix acompanyament a les persones que exerceixen el treball sexual o que són víctimes d’explotació sexual, s’han manifestat aquest dijous per demanar a l’Ajuntament de Barcelona que internalitzi completament l’equip i que posi fi a la cessió il·legal de cinc d’elles. Així mateix, també reclamen que es retirin les places de l’oferta pública d’ocupació aprovades, asseguren, de manera irregular.

Fa poc menys d’un mes que l’Ajuntament va comunicar a les treballadores que no estan internalitzades que els rescindiria el contracte laboral, proposant una modificació del contracte del servei. Tanmateix, des del personal del SAS denuncien que així no es posa fi a la situació de cessió il·legal.

Disminució de la qualitat del servei

Sara Céspedes, treballadora social del SAS i una de les cinc persones pendents de judici per cessió il·legal, demana visibilitzar “la situació crítica en la qual es troba el servei” i argumenta que la manca d’una resposta concreta de l’Ajuntament està “desestabilitzant” la seva feina, ja que no sap quin serà el seu futur.

En aquesta línia, el personal anticipa un desmantellament del servei municipal. De fet, Laura Cignoni, educadora social del SAS, avisa d’una “disminució de la qualitat del servei que podem oferir a les usuàries“.

Patirem una disminució de la qualitat del servei que podem oferir a les usuàries”
Laura Cignoni, educadora social del SAS

Reunió sense resposta efectiva

Per aquest motiu, durant la protesta al carrer, representants dels sindicats de CCOO i la CGT, juntament amb dues treballadores del SAS, s’han reunit amb la gerència del servei. Després de la reunió, les treballadores afirmen que l’administració els continua donant una resposta parcial que no garanteix la continuïtat de les companyes en cessió il·legal.