El sindicat majoritari d’eduació pública catalana USTEC-STEs ha ocupat aquest dijous quatre seus del servei territorials del Departament d’Educació per reclamar al conseller Josep Gonzàlez-Cambray que desbloquegi les negociacions i faci una proposta d’acord que inclogui un pacte d’estabilitat que garanteixi feina al personal interí en situació de frau de llei.

A les 11 del matí un grup de delegats del sindicat han entrat dins el Consorci d’Educació de Barcelona i a les seus d’educació a Girona, Lleida i Tortosa. USTEC-STEs s’ha tancat per exigir al conseller un compromís públic per resoldre diverses reivindicacions com ara l’ampliació de places al concurs de mèrits i el pacte d’estabilitat per al personal interí.

Un pacte d’estabilitat per al personal interí

La protesta se centra en la situació del personal interí que segons el sindicats es troben una situació d’incertesa sobre el seu futur laboral, després d’haver-se sotmès a “uns processos de d’estabilització mal planificats i insuficients”. El representants sindicals defensen la necessitat d’ampliar l’oferta de places al concurs de mèrits.

Demanen resoldre les negociacions pendents

Fa pocs dies que el Departament va acceptar la petició dels sindicats perquè els professors no hagin d’anar presencialment als centres educatius els primers cinc dies de juliol. El sindicat, però, vol avançar i aconseguir una proposta global que inclogui temes que encara no han estat resolts a les negociacions com el retorn dels sexennis, l’equiparació salarial d’FP o la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.

Cambray accepta reunir-se amb el sindicat

A la tarda, USTEC-STEs ha explicat que el conseller d’Educació ha acceptat reunir-se amb representants del sindicat per abordar l’estabilització i la reversió de les retallades.