natura encesa nadal pedralbes

Pedralbes recuperarà aquest Nadal 2023-2024 l’espectacle de llums ‘Natura encesa’, un xou que combina il·luminació i música ambiental, que ja es va fer ara fa dues campanyes nadalenques (2021-2022). En aquella ocasió, l’Ajuntament de Barcelona va decidir que la instal·lació es fes als Jardins del Palau de Pedralbes, cosa que va enfurismar els veïns del barri perquè consideraven que convertia els jardins “en un parc temàtic”.

Aquesta vegada, després de les queixes veïnals, el consistori ha decidit que l’espectacle lumínic es traslladi als Jardins de la Torre Girona, just al darrere del Palau de Pedralbes. La superfície màxima que es podrà ocupar arriba fins als 17.000 m² i l’empresa que durà a terme el projecte (Naturaleza Encendida, SL, la mateixa que fa dos anys) tindrà permís per explotar l’espai entre el 15 d’octubre i l’1 de febrer, incloent-ne el muntatge i desmuntatge. Sí que se sap que l’horari de l’espectacle serà de 18 h a 23 h.

El laberint d’Horta es queda sense enllumenat

En paral·lel als llums de Pedralbes, l’Ajuntament de Barcelona també buscava una empresa per instal·lar aquest Nadal un espectacle lumínic al Parc del Laberint d’Horta, concretament a un espai de 1.700 m². Ara bé, després d’un mes amb la licitació oberta, el consistori ha declarat desert el concurs públic per al xou lumínic d’Horta perquè cap empresa no hi ha presentat oferta. Una mateixa empresa no podia optar a organitzar els dos espectacles alhora.