L’alcalde Jaume Collboni ha anunciat aquest dijous a la tarda que Barcelona enviarà el tercer comboi solidari a Ucraïna a final de setembre amb ajuda humanitària. Ho ha anunciat durant l’acte del Dia de la Independència d’Ucraïna que s’ha celebrat a la Font Màgica de Montjuïc. Hi han assistit 300 persones de la comunitat ucraïnesa a Barcelona, que han participat en les activitats benèfiques que s’han fet amb motiu de l’efemèride, com per exemple el desplegament d’una bandera gegant del país atacat per Rússia.

Gloria Groziak, tresorera de la Associació d’Amistat d’Ucraïna i Catalunya (Ucracat), assegura que el país necessita “l’ajuda de la gent de Barcelona” i lamenta que s’oblidi que “cada dia a Ucraïna moren civils per l’agressió russa”. Groziak explica que amb les activitats busquen recaptar fons per contribuir en l’alliberament del país.

L’alcalde de Barcelona ha aprofitat l’acte del Dia de la Independència d’Ucraïna per transmetre “un missatge d’esperança als 8.000 ucraïnesos i ucraïneses que resideixen actualment a Barcelona”. També, ha tingut un record pels milions de ciutadans ucraïnesos que continuen “patint la crueltat de la guerra a casa seva”.

Programa d’activitats

Les activitats han inclòs actuacions musicals, accions simbòliques, parlaments institucionals i mostres de gastronomia, fotografia i art locals. A més de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, han intervingut el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, i el cònsol general d’Ucraïna a la capital catalana, Artem Vorobyov. També s’han realitzat una connexió en directe amb Kíiv.