Melcior, Gaspar i Baltasar desembarcaran a les 16.30 h al Moll de la Fusta acompanyats de tots els seus ajudants

i es dirigiran al Parc de la Ciutadella, on començarà la gran desfilada a partir de les 18 h. Aleshores, la cavalcada recorrerà l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a la plaça d’Antoni López. Pujarà la via Laietana i cap a les 19.10 h està previst que arribi a la plaça d’Urquinaona.

Deu minuts després arribarà a la plaça de Catalunya, des d’on farà cap a la plaça de la Universitat. El seguici passarà pel carrer de Sepúlveda i arribarà a la plaça d’Espanya a les 20.30 h. Es preveu que el primer element de la cavalcada arribi a l’avinguda de Rius i Taulet a les 20.45 h, i que l’últim ho faci a les 21.30 h.

La història dels Reis, en set auques

Durant tot el recorregut, les diferents carrosses del seguici reial narraran, en set auques en forma de teatre, la llegenda dels Reis Mags d’Orient. Aquestes històries ajudaran, segons Marta Almirall, cap de Festes i Tradicions de l’ICUB, a “entendre d’on vénen els Reis” i recuperaran tradicions com deixar les sabates i l’aigua per als camells.

BTV, amb els Reis d’Orient

Una de les principals novetats de la cavalcada reial d’enguany serà la projecció dels desitjos que els nens han gravat en vídeo i han enviat fent servir l’aplicació BTVReis. Aquests desitjos es reproduiran a través d’unes pantalles col·locades a l’inici del seguici. A més, Barcelona Televisió emetrà la cavalcada amb un programa especial que començarà a les 17.30 h.