Fins fa relativament poc temps, es considerava que s’havia de protegir els infants menors de 8 o 10 anys dels efectes negatius d’aquestes notícies. Però la repetició reiterada d’imatges i informacions als mitjans de comunicació, xarxes socials i inclús en converses personals, provoquen la curiositat dels més petits.

La directora de la Unitat de Trauma, Crisi i Conflictes de Barcelona, Ingeborg Porcar, recomana la manera com hem d’abordar les inquietuds dels nens pel que fa a conflictes o atemptats greus.  La primera premissa és preguntar i escoltar per avaluar quina informació té el nen i com l’ha interpretat.  També és molt important incrementar el sentiment de protecció, i que els nens entenguin que els fets viscuts a Barcelona són excepcionals.

La psicòloga afirma que l’etiqueta “NoTincPor” utilitzada com a crida després dels atemptats, té alguns matisos no aplicables als infants: “És normal que sentim por, el que hem d’evitar és que aquesta por ens impedeixi fer coses”.

Pel que fa a les persones directament afectades, Ingeborg Porcar explica que les víctimes i testimonis d’atemptat greus han de tenir la prevenció d’estudiar les seves reaccions per tal de demanar ajut a professionals en cas que sigui necessari. Aconsella les teràpies grupals per gestionar de manera més efectiva les seves emocions.

Quant als cossos d’emergència, la psicòloga afirma que, tot i tenir una preparació psicològica especial, també han de passar el seu propi dol. Les últimes hores han estat una barreja de cansament, emocions i estrès que, en molts dels casos han viscut a la seva pròpia ciutat i que, per tant, també els ha colpit.