De les tres persones mortes de nacionalitat espanyola, dues són un avi i el seu nét de tres anys, residents a Rubí, i l’altra una dona de 70 anys veïna de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona). En total, són 14 les persones mortes entre l’atemptat a la Rambla i l’intent frustrat de Cambrils, en què va morir una dona de mitjana edat de Saragossa. A més dels difunts i el centenar de ferits hi ha diversos desapareguts després de l’atemptat. Es tracta d’un nen australià de set anys, la mare del qual està hospitalitzada, i una dona portuguesa de 20 anys.

Segons Protecció Civil, dels 120 ferits en l’atemptat de la Rambla hi ha 61 que encara es troben hospitalitzats a una quinzena de centres catalans. Els responsables del servei han explicat que va haver-hi gent que va anar a hospitals pel seu compte i per això la xifra varia de la inicial de 80 ferits.

D’altra banda, a  l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, a la Ciutat de la Justícia, a l’Hospitalet de Llobregat, hi han arribat els primers familiars  per ajudar a la identificació legal de les víctimes mortals, on també reben assistència psicològica. Un equip de 24 metges forenses han realitzat aquesta nit les autòpsies de les 13 víctimes mortals de l’atropellament intencionat que es va produir ahir a la tarda a la Rambla de Barcelona i que va causar ferides de diversa consideració a un centenar de persones.

Fonts del Departament de Justícia han explicat que una vegada fetes les autòpsies, que determinen la causa de la mort en cada cas, es procedirà a identificar les víctimes des del punt de vista científic, és a dir, a partir de mostres d’ADN, l’estudi de la morfologia dental i de les empremtes dactilars. A més, s’encreuaran mostres de saliva de les víctimes amb les dels familiars. “Fins que tot això no estigui completat no es podrà tenir una identificació legal de les víctimes”, han afegit les mateixes fonts, que han advertit que aquestes tasques poden allargar-se diversos dies i que fins que no concloguin no es podran repatriar els cossos, en cas que siguin estrangers.