El gran parc infantil de Can Batlló, al barri de la Bordeta, ha obert aquest cap de setmana. Els veïns disposen de 1.000 m² de jocs per a totes les edats, situats entre murs on hi era el bloc 12 de l’antic complex tèxtil del barri.

La infraestructura més cridanera del parc és la torre metàl·lica de nou metres d’alçària que conté les escales que donen accés a tres tobogans tancats de diferents nivells. El més baix de tots és accessible per a persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes, ja que s’hi accedeix a través d’una lona.

El tobogan més alt té 11 metres d’alçària, de manera que petits i no tan petits poden gaudir d’aquesta atracció. El parc disposa d’altres jocs: gronxadors —de mides diferents—, llits elàstics, balancins, un element giratori amb espai per a un únic usuari i un altre habilitat per a cadires de rodes.

L’equipament combina àrees amb paviment de sorra i cautxú i s’hi pot accedir a través de cinc accessos a banda i banda dels murs que delimiten l’espai. Tot i això, ara per ara només estarà obert el que es troba davant del bloc 11 de Can Batlló fins que estiguin enllestides les obres a la resta del parc. S’espera que a finals de juny s’estreni una zona d’ombres amb lones sobre els pilars de l’antiga nau, que encara es mantenen en peu.

Troben una adoberia prèvia a Can Batlló

La zona infantil és només una part del que serà el futur parc de Can Batlló. Les obres han destapat restes arqueològiques d’un jaciment prehistòric, el primer conegut a la zona de Sants-Montjuïc. A més, a principis de maig es van trobar unes estructures del segle XIX d’una antiga adoberia situada just al costat del parc infantil que tot just s’acaba d’estrenar.