(ACN) El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’instructor de karate de l’Esportiu Claret de Barcelona acusat d’agredir sexualment un menor, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El professor, de 64 anys, estava contractat pel centre —que depèn dels Missioners Claretians— i va ser apartat de seguida després de rebre la denúncia el 17 de maig.

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home l’endemà i va passar a disposició judicial el 20 de maig, i ara ha entrat a la presó per un suposat delicte d’abús sexual a un menor de 16 anys. L’Esportiu Claret havia indicat que anteriorment no hi havia hagut cap queixa contra aquest home, que tenia a càrrec un grup de menors i un d’adults.

Segons l’entitat, des del dia que es va apartar cautelarment l’instructor de totes les seves activitats, no ha tornat al centre. Alhora es va posar a disposició de la família afectada el servei extern dels Missioners Claretians de prevenció i atenció a possibles afectats, dirigit pel jurista Xavier Puigdollers. Els responsables del centre van fer una reunió dimecres, 24 de maig, amb les famílies de la resta de menors que havia tingut a càrrec, en què van convidar a tothom a denunciar davant de la justícia qualsevol fet que consideressin rellevant.

Paral·lelament, el mateix dia es va informar per correu electrònic als usuaris del centre que assistien a les classes d’aquest instructor dels motius de la suspensió de la seva activitat. L’Esportiu Claret manté un compromís “ferm” de “tolerància zero” davant de qualsevol indici o actitud “que atempti contra la dignitat dels menors”.