El Bombers de Barcelona van haver d’actuar al carrer d’Ercilla la nit de diumenge per evitar la caiguda d’un pal de fusta del servei elèctric. L’incident es va produir davant el número 42 d’aquest carrer del barri del Guinardó. Segons expliquen veïns de la zona, el pal estava “molt inclinat”, fins al punt de quedar recolzat en un cotxe aparcat. No és el primer cop que denuncien aquesta situació. De fet, existeix un pla municipal per eliminar aquestes estructures.

L’actuació dels Bombers va consistir a subjectar el doble pal de fusta, d’uns 10 metres d’altura, amb unes cordes lligades al mur de l’habitatge que hi ha tot just al davant. A l’endemà, uns operaris de la companyia Endesa van substituir el pal en poques hores.

Una antiga demanda veïnal

El veïnat veu amb resignació com els 18 pals que hi ha al llarg del carrer s’han deteriorat amb els anys. A més, les voreres són tan estretes que aquestes estructures impedeixen el pas amb cotxets de nens o cadires de rodes. L’Amadeu Carbó, que treballa al mateix carrer, afirma que moltes vegades han fet la petició al districte perquè els treguin. “Però és un tema de les companyies elèctriques i són aquestes les que ho han de resoldre”, afegeix.

Pla antipals a Horta-Guinardó

El mes de juliol passat, l’Ajuntament va aprovar un pla per eliminar 150 pals de la llum al districte d’Horta-Guinardó durant els propers dos anys. La majoria estan ubicats als barris de Can Baró, el Carmel i la Font d’en Fargues. Els del carrer d’Ercilla, però, no han estat inclosos en aquest pla i els veïns hauran de seguir esperant.

Una altra preocupació veïnal són els cables que pengen dels pals. Al carrer de Montserrat de Casanovas, per exemple, alguns han caigut a la vorera i d’altres pengen a menys de dos metres d’altura. Una veïna ho va denunciar a la darrera Audiència Pública d’Horta-Guinardó.