Foto: @parera_mountain

Les obres de la superilla de l’Eixample han tornat a deixar al descobert més trams de via de l’antic tramvia que circulava per Barcelona. Els raïls que han aparegut ara durant les obres són a la confluència del carrer del Consell de Cent amb Roger de Llúria. L’Ajuntament de Barcelona ha afirmat que les vies aparegudes també es conservaran i s’integraran en el nou paviment.

Foto: @parera_mountain

De fet, fa unes setmanes ja van aparèixer metres de vies al carrer de Girona mentre es feien treballs per a la futura superilla. En fer-se pública la troballa, l’Ajuntament va anunciar llavors, a través d’un tuit de la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, que s’integrarien en el paviment per protegir la memòria històrica de la ciutat.

L’antic tramvia de Barcelona va funcionar gairebé 100 anys

Els antics tramvies de Barcelona van funcionar durant gairebé un segle, amb diferents línies en diversos punts de la ciutat. Va començar a funcionar el 1872, amb un tramvia amb tracció animal entre la Boqueria i Lesseps. El 1971 van circular les dues últimes línies: la 49 (Drassanes-Horta) i la 51 (Drassanes – Via Júlia).