Una onada de robatoris afecta des de fa tres mesos les Tres Torres, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, i manté el barri en alerta. Els dispositius i càmeres de seguretat de diversos immobles de la zona han captat imatges, a les quals ha accedit betevé, en què s’aprecia com els intrusos escalen i accedeixen a les cases a través dels balcons i les façanes. Els Mossos d’Esquadra reconeixen que hi ha hagut un repunt de robatoris amb força en domicilis al barri (35, per ser exactes), quan en el mateix període del 2019 van ser 28, fet que suposa un increment del 20 %.

Amb tot, fonts dels Mossos expliquen que, en el global del districte, les xifres d’aquest tipus de delicte són més baixes que les del 2019. Enguany, hi hagut 169 robatoris amb força, i el 2019, abans de la pandèmia, se’n van denunciar 183.

Escalen per la façana de l’edifici

Una de les veïnes víctima dels delinqüents va rebre en directe al seu mòbil les imatges d’un lladre actuant a l’interior de casa seva. La dona va poder enviar també àudios dissuasius perquè marxés i, quan els Mossos d’Esquadra van arribar-hi, ja no hi era.

Altres imatges permeten veure els lladres mirant de fugir pel balcó i, fins i tot, hi han entrat mentre hi havia persones a l’interior. Segons expliquen els veïns, en una altra ocasió van presenciar com un dels lladres queia al buit.

Més patrulles i més investigació

Els veïns s’han reunit amb els Mossos d’Esquadra, que han incrementat les patrulles uniformades i de paisà. També la dotació econòmica destinada a la unitat científica que investiga aquests casos a la zona. Asseguren que, en breu, la investigació podria donar resultats.