ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Avui estem especialment colpits pels atemptats de París, un país veí, amb qui tenim molts llaços fraterns. Per tant sentim aquest atac a París com un atac a casa nostra." ARTUR MAS, president de la Generalitat en funcions "La sang que ha corregut a París és la nostra, és la dels catalans, la dels europeus. És la d'una civilització gran que traspassa fronteres i la mateixa Europa i que també defensa uns valors basats simplement en l'esperit pacífic en la resolció dels conflictes per la via democràtica." MARIANO RAJOY, president del Govern espanyol "Nos pueden hacer daño como lo han hecho ayer, pero no nos van a vencer. Hasta el momento solo tenemos noticia de un ciudadano español herido. Francia tiene nuestro apoyo no solo en su dolor sinó en la lucha contra quienes lo han causado." GABRIEL RUFIÁN, cap de llista d'ERC a les eleccions generals "La barbàrie no entén de religions ni de déus, els que assassinen aquí també ho han fet allà." INÉS ARRIMADAS, diputada de Ciutadans "No val només amb gestos polítics, sinó que hem de prendre mesures per evitar que això torni a passar, no només a França sinó a qualsevol altre país de la UE." FERRAN PEDRET, primer secretari del PSC a Barcelona "El que busquen aquests atemptats és trencar els fonaments de la nostra convivència, que la gent tingui por de les persones que tenen origen, creences o aparences diverses." LLUÍS RABELL, diputat de Catalunya Sí que es Pot "Solidaritat que pensem que és un deure de tota la ciutadania però que també ens ha de dur a una reflexió i a no deixar-nos emportar per certes veus demagògiques que comencen a sonar." XAVIER GARCÍA ALBIOL, diputat del PPC "Per més que ho intentin no trencaran la lluita contra el terrorisme ni el totalitarisme a Espanya, Catalunya ni Europa."

Després de participar en el minut de silenci a la plaça de Sant Jaume, Ada Colau ha afirmat que els atacs a París són “un atac a casa nostra” i ha assegurat que “la resposta a la violència és refermar-nos encara més en les nostres conviccions, a favor de la pau”.

Colau ja havia expressat la seva solidaritat amb els francesos i amb l’alcaldessa de París a través de dos missatges al seu compte de Twitter la nit de divendres, poc després que es coneguessin els atemptats.

Representants institucionals i dels diferents grups polítics han participat en el minut de silenci a Sant Jaume, en què també ha estat present el cònsol general de França a Barcelona. Els líders dels grups municipals també han donat mostres de suport a través de les xarxes socials. L’exalcalde i president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha compartit una imatge del minut de silenci a Sant Jaume. També ho ha fet la presidenta de Ciutadans a l’Ajuntament, Carina Mejías, que ha assegurat que “la unió de tots els demòcrates ens donarà la força per derrotar la barbàrie terrorista”. Tant ella com el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni han canviat la seva foto de perfil a Twitter per una imatge que mostra la bandera francesa amb un crespó negre. Collboni, que es troba a Brussel·les, ha tuitejat que li hauria agradat ser a Barcelona per estar present en el minut de silenci.

Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PP, també ha compartit aquesta imatge i s’ha mostrat “consternat davant els terribles atemptats” de París. Arran dels fets, el Partit Popular ha suspès l’acte de presentació a Barcelona de les llistes per a les eleccions del 20 de desembre. Per la seva banda, Alfred Bosch, d’ERC, també es mostrava “impactat” i enviava tota la “força i solidaritat cap a París i la seva gent”.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha comparegut aquest migdia després de participar en el minut de silenci a Barcelona per mostrar la seva solidaritat i valorar els fets. Mas ha afirmat que “França no només és un país veí” sinó que “també els nostres amics i, a més, són els nostres aliats”. També ha assegurat que es tracta d’una “lluita del bé contra el mal” i ha demanat que “no cometem l’error” de pensar que “aquest és un tema d’una religió dolenta que atempta contra una civilització”. El president en funcions ha recordat que, des del mes de gener, està activat el grau 4 d’alerta i que, tot i que “afortunadament” no s’han produït atemptats a Catalunya, això no vol dir que “estiguem lliures d’accions terroristes”.

En la mateixa línia s’ha expressat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que també ha comparegut aquest dissabte per expressar la seva condemna als atemptats. Ha afirmat que “tots som França” i que “no estem davant una guerra de religions” sinó davant una lluita “entre civilització i barbàrie”. També ha advertit que “mai renunciarem a la nostra llibertat, als nostres drets”. Rajoy ha convocat el Consell de Seguretat Nacional per analitzar la situació i valorar si modifica el nivell d’alerta.

Les mostres de solidaritat amb París han arribat d’arreu del món. Divendres a la nit, el president nord-americà, Barack Obama, va assegurar que els atemptats eren un “atac a tota la humanitat i als valors que compartim”.