EDUARD PEREZ, casal de joves Xiroc "Fa tres dies que el varem obrir, l'estem arreglant l'estem reformant i estem fent paral·lelament assamblees per decidir com es gestionarà en el futur aquest espai, però la idea és obrir-lo al barri i que les entitats que necessitin un espai per portar a terme els seus projectes que tinguin cabuda aquí."

Durant el matí d’avui se n’està habilitant l’espai i està previst que s’hi faci un dinar de carmanyola. Cap al vespre, hi han organitzat un concert a càrrec de l’Ampli, la coordinadora jove de músics del mateix barri.

El nou ateneu popular del Fort Pienc va ser inaugurat en el context del Berenar de Primavera, que organitzaven diversos grups de joves del barri a la plaça del Fort Pienc. Encara no s’ha decidit el nom que portarà el nou espai okupat, en què es volen realitzar activitats per al barri i que es pretén que sigui, també, un espai de reunió per als joves del Fort Pienc. Tothom pot participar en la votació del nom, els tres proposats són La Fresca, El Rec o La Trena, però també se’n poden proposar d’altres. La setmana vinent participaran en els actes de la Festa Major Jove del Fort Pienc, organitzada per diversos col·lectius de la zona.

L’antiga seu de Bankia és el segon espai que okupen els joves del Fort Pienc. El primer estava situat a la plaça del Fort Pienc i va ser okupat el 2011. Després de diversos intents de desallotjament, La Resposta -que així el van anomenar- va ser desallotjada el juliol de 2013.