L’Ateneu Popular el Rec, al Fort Pienc, s’ha desallotjat aquest dijous al migdia. Una trentena de veïns del barri s’han concentrat al local per evitar que es produís la desocupació, però no ho han aconseguit i han improvisat un tall de trànsit del carrer Ausiàs March i als voltants per denunciar el desallotjament.

Fins ara el propietari n’era Bankia i feia més d’un any que s’havia emès l’ordre de desallotjament dels baixos. Fa quatre anys que es va convertir en l’Ateneu Popular el Rec com a espai de trobada juvenil i per a entitats del barri. La desocupació ha agafat per sorpresa els joves que en fan ús i han convocat suport per les xarxes socials per poder aturar-la.

“No podem permetre que guanyi el banc en comptes del barri”

La portaveu de l’Ateneu ha reivindicat sumar forces entre tots els moviments populars de la ciutat perquè el jovent guanyi un espai al barri on trobar-se. “És el punt on es teixeixen tots els projectes”, remarquen els joves, que ara lamenten que s’hagin quedat sense cap local al Fort Pienc. Recorden que els baixos del carrer d’Ausiàs March amb Roger de Flor es van ocupar quan se’ls va denegar un espai a la Casa Groga, un equipament municipal que fa 30 anys que el gestionen diferents col·lectius. Una reivindicació històrica és que la Casa Groga sigui un equipament juvenil.

Els actuals propietaris han pactat amb els fins ara ocupants traslladar tot el mobiliari i material que hi havia dins de l’Ateneu a altres espais, i ho han traslladat plegats en furgonetes.

Aquest dijous al vespre, però, una cinquantena de persones, la majoria usuaris de l’Ateneu, s’han concentrat a les portes per denunciar el desallotjament i reivindicar les activitats que fins el moment, han dut a terme a l’espai.

L’Ateneu serà un restaurant xinès

Un dels actuals propietaris del local ha explicat a betevé que s’hi obrirà un restaurant xinès. Segons les mateixes fonts, un dels socis del negoci que s’hi obrirà tenen experiència en altres establiments semblants a la ciutat. El Fort Pienc és un barri amb molta presència d’establiments regentats per ciutadans d’origen xinès, i aquest restaurant se sumaria a l’oferta de locals d’aquest tipus que hi ha a la zona.