najat el hachmi pregonera merce 2023
Foto: ACN

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) s’ha mostrat crític amb l’elecció de la pregonera de La Mercè 2023, l’escriptora Najat El Hachmi, una tria que s’ha fet pública aquest matí en la presentació de les festes de la Mercè. Des de l’entitat asseguren que El Hachmi és “obertament contrària als drets i llibertats de les persones trans”.

Demanen a l’Ajuntament reconsiderar l’elecció

Per aquest motiu, l’OCH demana a l’Ajuntament de Barcelona reconsiderar aquesta decisió, ja que, asseguren, per a ells “és una línia vermella”. Creuen que en el context actual, en què els drets del col·lectiu han estat qüestionats per l’extrema dreta, “no es pot premiar una persona que es posiciona contra els nostres drets”, explica Eugeni Rodríguez, president de l’OCH.

En una piulada han qualificat aquesta elecció com “inadmissible”. Des de l’entitat asseguren que no qüestionen Najat El Hachmi com a escriptora, però sí que critiquen que en diferents articles d’opinió s’hagi mostrat contrària als drets d’aquest col·lectiu. A més a més, també han titllat l’escriptora d’islamòfoba perquè, afirmen, s’ha mostrat obertament contrària al vel i el burca en les dones musulmanes.

Des de la Federació Trans de l’Estat Espanyol Plataforma Trans també s’han posicionat contra l’elecció de l’escriptora.