Aquest espai estarà aviat tot ple de taules, cadires i alumnes de l'Escola d'Educació Especial Paideia. Arribar fins aquí, però, no ha estat fàcil. JORDI FORTUNY, tresorer de l'Escola Paideia "Hem tingut molta feina, hem lluitat molt temps pel finançament i darrere hi ha més de 100 famílies. A més, l'escola ha avalat el projecte. Però estem molt contents perquè serà una escola molt moderna, una escola de futur." L'edifici, de 2.100 metres quadrats, consta d'una planta baixa amb serveis comuns com el menjador, tres plantes amb classes, una aula multimèdia i una coberta amb un hort. A més, cada planta tindrà una sortida exterior per a les hores d'esbarjo. MARGHERITA ARICÒ, Pich Architects "Ens hem anat reunint amb la comissió d'obres de l'escola i hem col·laborat conjuntament per redactar el projecte. Som especialistes en edificis industrialitzats i ambientalment eficients. Hem fet l'estructura de formigó i l'hem muntat amb quatre setmanes i ara farem la distribució interna. " Fa més de 50 anys que l'Escola Paideia ofereix classes a nens i nenes amb discapacitat a un edifici de Pedralbes, però en feia més de 10 que s'havien de traslladar. Durant aquest temps, se li va adjudicar diversos solars, però cap proposta va tirar endavant. Finalment el nou edifici es construeix en un solar de la Colònia Castells. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "Paideia necessitava una solució que fos estructural per a les Corts. En el marc de l'arranjament de la Colònia Castells hem trobat un solar al cor de les Corts i en un punt on es concentren moltes activitats per a les persones amb discapacitat." Les obres han d'acabar a finals de març perquè l'escola comenci el pròxim curs a les noves instal·lacions.

L’escola tindrà 2.100 metres quadrats. Hi haurà una planta baixa amb serveis comuns com la cuina i el menjador, hi haurà tres plantes amb classes i a dalt de tot hi haurà un espai amb una aula multimèdia. L’edifici també disposarà d’una coberta amb un hort. A més, serà energèticament eficient.

L’Escola Paideia va iniciar l’activitat en el camp de l’educació especial l’any 1957. Fins ara estava a Pedralbes, però se li acabava el lloguer i necessitava trobar un nou espai on poder fer una escola més adaptada. Des de llavors han estat en contacte amb les institucions per aconseguir un solar, però cap proposta va prosperar per problemes burocràtics. Ara, finalment, ja és una realitat i podrà començar el pròxim curs a les noves instal·lacions.