Des de fa dos anys, un assentament de gitanos romanesos fa molt difícil la convivència al barri de Provençals del Poblenou. Els veïns afirmen que la inseguretat ha anat en augment. Cada vegada són més comuns els furts a comerços i habitatges de la zona. LUÍS ROMÁN, veí "El sábado pasado vinieron aquí cuatro o cinco, rompieron esto, lo arrancaron para intentarse meter. Yo he encargado una reja, que me cuesta 480 euros, para asegurar que no se metan en mi casa." El cas del Luís Román és només un exemple. El veïnat i els comerços situats a la cruïlla dels carrers de Cristóbal de Moura i Agricultura asseguren que els robatoris a les llars, comerços o cotxes estan a l'ordre del dia. CARLOS NAVALÓN, veí "Estàvem aquí com estem ara i es van ajuntar dos nois mirant dins del cotxe.Van veure un paquet i, a les 12 del migdia, van trencar el vidre i se'n van anar tranquil·lament." EDMOND BORONAT, comerciant "Hem hagut de tancar amb llisquet perquè ens trobàvem que era un continu passar per aquí i intentar obrir amb algun tornavís o palanca petita." Música de matinada, restes de ferralla per tot arreu i nens sense escolaritzar, són altres de les queixes veïnals. JORDI DELMONTE, president de l'AV Diagonal Mar "El que s'ha de fer és controlar-los. El que s'ha de fer és demanar que es comportin com qualsevol habitant de Barcelona." A l'audiència pública del districte, el veïnat li va fer arribar el seu malestar al regidor que es va comprometre a trobar alguna solució al problema. FRANCESC NARVÁEZ, regidor de Sant Martí "La immensa majoria d'aquesta gent mai ens han donat més problemes que els de convivència, mai de delinqüència. Ni nosaltres, ni la Guàrdia Urbana, ni els Mossos d'Esquadra tenim cap constància que la majoria es dediquin a delinquir. Això no és veritat, de cap de les maneres." Al mig del 22@, intenten conviure la modernitat del districte tecnològic amb la realitat d'aquests assentaments de nòmades urbans.

Els veïns van tornar a fer sentir les seves queixes a l’audiència de Sant Martí que es va celebrar ahir. Fins a cinc vegades van intervenir per demanar una actuació urgent per acabar amb els problemes de convivència. Malgrat la presència policial, els veïns afirmen que des de fa dos anys la percepció d’inseguretat ha crescut al barri.

Des de l’Ajuntament s’assegura que els assentaments són itinerants i que, una vegada les obres en aquest espai estiguin enllestides, marxaran.