Un de cada deu indigents de la nostra ciutat ha estudiat a la universitat i la majoria, té un nivell d'estudis bàsics. És una de les dades que més sobta de l'informe de la Fundació Bofill que ha fet una radiografia dels sense sostre a Barcelona: el 88% són homes i un 12%, dones. La mitjana d'edat ronda els 44 anys i més de la meitat són estrangers. Viuen i passen la major part del temps al carrer. Un de cada quatre, però, no porta ni sis mesos així. Són els anomentats nous pobres. Un de cada quatre, també, viu en canvi en una situació que s'anomena tècnicament cronificada. La resta, porten ente mig any i tres. Més de la meitat dormen a albergs i residències per a persones sense llar, un 33% ho fa al carrer i un 8%, en tendes o barraques. La gran majoria té a més malalties i transtorns crònics, alguns conseqüència de l'estil de vida que porten. JOAN URIBE, autor de l'informe "Hi ha relació entre malalties mentals i dificultats per dormir, vida al carrer.. El seu estat de salut és pitjor del que diuen i reben menys assistència de la que necessiten". Sovint són ells mateixos els qui rebutjen seguir cap tractament o prendre medicació. A més, no reben atenció en fase de seguiment o prevenció sino tan sols en situacions crítiques o de risc. Per això des de la fundació demanen un sistema sanitari més accesible i programes específics de rehabilitació.

L’estudi de la Fundació Jaume Bofill, realitzat abans de l’inici de la crisi econòmica, calcula que un total de 3.000 persones viuen sense llar a la nostra ciutat. El 87,7% són homes i el 12,3% són dones. La mitjana d’edat ronda els 44 anys i més de la meitat són estrangers.

Més de la meitat dorm en albergs
Més de la meitat de les persones sense sostre dormen en albergs i residències específics per a aquest col·lectiu. Tot i això, un 33% ho fa al carrer i un 8%, en tendes o barraques. Pel que fa al temps que fa que viuen a la intempèrie, un de cada quatre no arriba als sis mesos.