Des que es munyeix la llet fins que el consumidor final la tasta, poden passar com a molt 24 hores. La llet fresca arriba, cada dia, des d'una granja d'Osona fins a aquest supermercat. Un producte més que neix amb la intenció de superar la crisi que viu el sector ramader. RAMON COMAS, Granges Comas "El món de pagès està avui molt, molt ofegat. Potser la gent de ciutat no coneix ben bé com estem els ramaders i és una manera de dir: 'escolteu, nosaltres podem aportar molt a la ciutat, doneu-nos un cop de mà'." El litre costa un euro i se'n pot comprar la quantitat que un vulgui. Ja sigui amb envàs propi o amb el que ofereix la màquina. El bidó té una capacitat de 300 litres. És tanta la demanda que hi ha dies que s'acaba la llet abans que es tanqui la botiga. La iniciativa coincideix amb la desaparició de l'últim testimoni de les vaqueries a Barcelona. La del barri de Gràcia. JOAN CALVET, vaquer "Ens aixecàvem molt d'hora al matí, munyíem les vaques. Ens aixecàvem a les 4 i acabàvem a les vuit més o menys. Llavors anàvem a repartir la llet a la fàbrica, la que sobrava. I a la tarda, una altra vegada igual." Un ofici perdut i que no és tan antic com sembla. Va desaparèixer de la ciutat l'any 84. JORDI PABLO, historiador "Si no ho recordo malament, als anys 20 es van prohibir al que és la ciutat vella les vaqueries i hi va haver un gran aflorament de vaqueries als que eren els pobles agregats de Barcelona com Gràcia o l'Eixample." Els vaquers han passat a la història per la duresa de la seva feina. "Eren els esclaus del segle XX, no teníem festa mai."