Tot aquest afer es va descobrir per casualitat, quan es va destapar la trama corrupta dels prostíbuls de Castelldefels, Riviera i Saratoga, que van acabar clausurats. Durant la investigació apareix el nom d'un enginyer, Joaquim Quilez, al qual es relacionava amb la concessió de llicències falses a Ciutat Vella. Quílez hauria actuat en connivència amb un alt funcionari de l'Ajuntament, Heliodoro Lozano. Tots dos van ser detinguts i van passar sis mesos en presó provisional per aquest cas. La Vanguàrdia revela avui que la que era regidora de Cituat Vella en aquell moment, Itziar González, va començar a rebre pressions perquè dimitís. Fins i tot, amenaces de mort. Segons aquestes fonts a l'exregidora també l'haurien alertat que membres de l'agrupació del PSC del districte la volien fer fora. És aquí que apareix per primera vegada el nom de l'actual regidor de Comerç i llavors cap del PSC al districte, Roger Pallarols. Itziar González, tres mesos abans de dimitir, hauria revelat davant del jutge les sospites que tenia sobre ell, en relació a presumptes tractes de favor en les inspeccions a alguns locals del Port Olímpic. Aquí surt a la llum una nova cara de la trama, Joan Albert Dalmau, gerent de prevenció, seguretat i mobilitat, qui estaria conxorxat amb Pallarols. El rotatiu exemplifica aquestes pressions que van rebre l'exregidora i el seu equip amb aquesta carta, dirigida a la cap de llicències de Ciutat Vella. En què se la insulta i amenaça perquè deixi el càrrec. nes amenaces que, segons La Vanguardia, els Mossos atribueixen a Joaquim Quilez, per les traves que li posava el nou equip del districte, encapçalat per González. L'últim nom que apareixeria en el sumari i en unes converses telefòniques gravades pels Mossos és l'exmilitant d'Unió i exconseller de districte Víctor Badia, a qui suposadament es relaciona amb uns negocis foscos i pels quals ja se l'hauria apartat del seu càrrec.

El diari La Vanguardia publica avui noves dades, noms i informacions continguts en el sumari del cas que se segueix per presumptes irregularitats en la tramitació d’expedients municipals a Ciutat Vella. En aquestes revelacions, sortirien esquitxats noms vinculats a l’Ajuntament de Barcelona que, fins al moment, no s’havien anomenat. En concret, se cita l’actual regidor de Comerç, Roger Pallarols, i al gerent Joan Albert Dalmau.

De la seva banda, el PSC recorda que Pallarols no està sent investigat. En un comunicat, els socialistes neguen també que des del partit s’hagi amenaçat ningú i, en particular, a l’exregidora Itziar González. Afegeixen que valoren “molt positivament” que l’Ajuntament “hagi estimulat la investigació que ha donat lloc al procediment judicial” i que “l’administració municipal és la primera interessada a aillar qualsevol conducta il·legal”.