protestes treballadors presons

(ACN/Redacció) Els sindicats dels treballadors de les presons faran vaga aquest divendres, 26 d’abril, coincidint amb l’inici de la campanya per a les eleccions catalanes del 12 de maig, i també l’11 de maig, jornada de reflexió. CSIF, Intersindical, Acaip, UGT, IAC-CATAC i CCOO consideren que el relleu del director de la presó Mas d’Enric anunciat aquest dimecres equival al sacrifici d’un “peó” per “protegir figures més rellevants”.

Demanen la dimissió d’Ubasart i Calderó

Els sindicats opinen en un comunicat conjunt que l’anunci del relleu del director de Mas d’Enric indica, també, que l’escenari “podria estar canviant”. En aquest sentit consideren que la mesura “suposa un reconeixement públic” del govern que el Departament de Justícia “ha d’assumir la seva responsabilitat”. Els sindicats reiteren que la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Armand Calderó, continuen sent interlocutors no vàlids i en demanen la dimissió.

Els sindicats no tanquen la porta a continuar dialogant amb el Departament de Justícia i consideren que “es poden donar els condicionants” per obrir vies de contacte amb “representants vàlids de l’administració” amb l’objectiu d’aconseguir “l’assumpció de responsabilitats” i la consecució de mesures de seguretat per “garantir” la integritat física, la vida i la millora de les condicions de treball del personal penitenciari.

Els sindicats penitenciaris van iniciar diverses protestes i bloquejos als centres ara fa 15 dies arran de la mort de la cuinera de Mas d’Enric a mans d’un intern de la presó de Mas d’Enric. L’atacant es va suïcidar just després. Els sindicats parlen un augment d’agressions “alarmant” i demanen més mitjans i suports als centres.