Un centenar de veïns dels barris del Carmel, Salut i Vallcarca han sortit al carrer aquest dissabte al migdia per dir prou a la “turistificació dels barris”. Protesten contra “el robatori a la ciutadania d’espais històrics”, com ara les bateries antiaèries del Carmel o el Parc Güell. De fet, veïns de Vallcarca han bloquejat durant una estona els accessos al famós parc d’Antoni Gaudí amb cartells on es podia llegir “Turistic invasion” o “Be cool, go home”.

En la pancarta principal de la manifestació s’hi pot llegir “Salvem els Tres Turons. Ni pavimentació, ni expropiacions ni turistificació”. La protesta ha avançat per la carretera del Carmel fins a Sanllehy i ha fet parada a un punt on s’aturen busos turístics i VTC per esquivar els aparcaments de pagament del Parc Güell. Això, critiquen, impedeix que els autobusos de TMB facin la ruta amb normalitat.

Búnquers tancats

Des d’aquesta setmana, l’accés al recinte de les bateries antiaèries del Carmel es tanca a la nit. Això, però, no ha evitat que turistes en saltin la tanca i s’hi colin algunes nits, un fet que no va passar divendres.