Foto: Sindicat Unificat Policia

(Europa Press) El Sindicat Unificat de Policia (SUP) i l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) s’han manifestat aquest divendres davant l’edifici de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya de la via Laietana pels 45 agents de la Policia Nacional processats per les càrregues de l’1-O a la ciutat.

Durant la concentració han reivindicat la permanència de tots dos cossos a Catalunya i han afirmat que els agents van ser atacats per “esvalotadors que volien desestabilitzar l’ordre social i limitar els drets i llibertats de la ciutadania”. “Van provar d’esclafar-nos amb llambordes i pedres. Van fer servir contenidors com si fossin un carro de combat. Però continuem endavant. Les pedrades que més mal fan no són les físiques, són les llançades des de les institucions“, han dit en la lectura del manifest.

Catalunya: zona d’especial singularitat?

El secretari general d’AUGC, Juan Fernández, ha assegurat que “molts” dels guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya són catalans, d’altres han format una família i, segons ell, tots estimen aquesta terra i l’entenen com a casa seva. Han demanat declarar Catalunya zona d’especial singularitat en igualtat de condicions amb altres territoris on “també es veuen amenaçats per circumstàncies socials singulars“.