Aquest dimecres hi ha convocades noves mobilitzacions dels professionals de l’àmbit de la Salut contra les retallades econòmiques del govern. Les protestes comportaran talls de trànsit a la una del migdia. Com han fet anteriorment, els treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron tallaran la ronda de Dalt, a l’altura de la sortida 5. A la mateixa hora, els de l’Hospital del Mar aturaran el trànsit a la ronda del Litoral, a la Barceloneta, i els facultatius de Bellvitge ho faran a la C-31. Els treballadors de l’Hospital Clínic també protestaran a les 13 h, i a la tarda la plataforma Indignats ha convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume.

200411transit+

Ajornats els ajustos més dràstics

Aquestes protestes seran les primeres després que el govern català anunciés ahir que ajorna els ajustos de personal i dels serveis d’assistència fins després de les eleccions del maig. Ara s’obrirà una ronda de contactes amb els agents implicats per consensuar les mesures més dràstiques.

Avui el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, explicarà les mesures que els centres sanitaris ja han presentat per reduir la despesa i que tenen més consens. És el cas de la simplificació administrativa o l’optimització de la despesa farmacèutica, mesures que ja s’estan aplicant o que s’aplicaran els propers dies.