JORDI HEREU, cap de llista del PSC "Això no requereix ni al 2011, ni al 2012 esforç pressupostari perquè és l'operador privat, és l'empresa constructora la que ha de començar a tirar endavant aquest gran projecte. Sense la construcció de la Zona Franca no hi haurà canvi a la Model. I nosaltres desitgem aquest canvi. Portem 10 anys esperant".

En un acte de precampanya de les eleccions municipals, Jordi Hereu ha instat la Generalitat a posar en marxa la construcció del Centre Penitenciari de Preventius de la Zona Franca. Ha dit que no hi ha excusa “ni tan sols pressupostària”-per no tirar endavant el projecte, ja que no requereix una inversió immediata. Segons l’alcalde, la Generalitat no hauria de començar a pagar fins dos anys després d’iniciar la construcció del centre, perquè les despeses anirien a càrrec de l’operador privat.

Els equipaments projectats als terrenys on ara hi ha la presó Model són una llar d’infants, una escola, una residència de gent gran, un poliesportiu, un centre juvenil, un aparcament i un memorial sobre la presó.