El festival Primavera Sound arrenca aquest dijous les grans jornades de concerts de matinada, després d’un primer dia de concerts gratuïts. El festival topa novament amb l’enfrontament d’un veïnat que ja ha convocat una concentració per a les 19 h d’aquest dijous a la rambla de Prim. “No podem permetre el trasbals de gent, soroll i vibracions fins a les 6 del matí durant quatre dies. Sobretot les vibracions, perquè el doble vidre no evita que es continuïn sentint” —afirma Enric Navarro, de Stop Concerts.

Aquesta és una de les plataformes convocants de la protesta, juntament amb la Xarxa Veïnal contra el Soroll, la FAVB, SOS Enric Granados, entre d’altres, ja que creuen que és un problema de ciutat i posen d’exemple les molèsties de soroll ocasionades durant els quatre concerts de Coldplay, que es van sentir des de diversos barris de la ciutat. Consideren que en el cas del Fòrum, els escenaris són massa a prop dels habitatges. A uns 200 metres, calculen.

“Barcelona és una ciutat enemiga del descans”

Els veïns, però, posen la mirada sobretot en els horaris. “Coldplay va tocar a Barcelona a les 21 h. A Manchester a les 17 h. No pot ser que aquí siguin de nit i matinada, Barcelona no pot ser la discoteca d’Europa”, afegeix Navarro.

Per tot plegat proposen diverses mesures. La primera, traslladar els esdeveniments de gran format lluny de barris habitats. Asseguren que tenen alguna ubicació alternativa per presentar al govern que es configuri després de les eleccions municipals. També creuen que la situació milloraria amb la construcció d’un passadís soterrani que connectés l’estació de metro del Fòrum amb la zona del Museu Blau, l’entrada habitual dels esdeveniments.

Satisfets amb la limitació horària a les terrasses

Des de Stop Concerts, de moment, es mostren satisfets amb la mesura que obliga tancar a les 23 h les terrasses dels voltants del recinte del Primavera Sound. “És una petita fita que ha anat molt bé”, asseguren, però volen anar més enllà. “No pot ser que hi hagin 200 persones de més respecte a l’aforament permès. Treballarem amb el nou govern perquè s’apliquin les normatives de forma menys permissiva”, afirma Navarro.

Cartells dels veïns contra l’incivisme

Un dels cartells curiosos que es troben enganxats en els habitatges a tocar del Primavera Sound té la següent inscripció, “això no és un bany públic, és una àrea privada. Siusplau no utilitzeu la zona com si fos un lavabo, els veïns”. El text també està escrit en anglès per ajudar a la seva comprensió i es una mostra de les situacions d’incivisme a les que es veuen sotmesos els veïns els dies de concert.

Comparteix a: