Les obres es van iniciar el mes de maig d’aquest any a la mateixa illa on actualment hi ha el tanatori de Sancho de Ávila, el més antic de tot l’estat espanyol, que data de 1968. El projecte preveu millorar les instal·lacions i oferir nous serveis, també més còmodes. En un dels edificis hi haurà servei de restauració, que incorpora la possibilitat de realitzar àpats familiars privats.

A l’altre edifici hi haurà tres sales de vetlla que es podran convertir en una de sola de grans dimensions quan sigui necessari. A més, les dues plantes superiors del local incorporaran una trentena de sales de vetlla. També es crearà una nova zona enjardinada de 1.400 metres quadrats.

D’aquí a un any, el tanatori de Sancho de Ávila que es troba en construcció ja començarà a funcionar, un fet que comportarà que el tanatori actual sigui enderrocat i una part del solar passi a ser de titularitat municipal. Mentrestant, el grup Mèmora mantindrà el servei de forma ininterrompuda. L’empresa que gestiona els serveis funeraris a la ciutat també preveu invertir 1,63 milions en la reforma dels altres tres tanatoris barcelonins, els de les Corts, Collserola i Sant Gervasi.