Aquests dies els cementiris s’omplen de visitants que segueixen la tradició de retre homenatge als familiars difunts. Aquest diumenge, en el pont de Tots Sants, molts han aprofitat per anticipar la visita i estalviar-se les aglomeracions que es produeixen l’1 de novembre. Les persones que s’han acostat al cementiri de Montjuïc ha estat constant durant tot el matí, tot i que no s’han produït cues ni als accessos ni a l’interior d’aquest equipament.

Les vendes de flors, fluixes

Els floristes han assegurat que de moment no han fet gaire caixa amb les vendes de flors. El balanç de l’any anterior el titllen de “desastre” i esperen que la situació millori el proper dimarts 1 de novembre, el dia de Tots Sants. Tot i que no hi ha gaire demanda, les compres es reparteixen entre flors sintètiques i naturals. Això sí, els compradors acostumen a ser fidels a una de les dues opcions.

Cementiri de Montjuïc per Tots Sants 2022

La majoria de persones que s’acosten fins als cementiris aprofiten per renovar les flors i netejar les làpides. Entre els visitants que hi hem trobat aquest diumenge, també hi havia una família sencera amb diferents generacions. Expliquen que venen cada pocs mesos per visitar la tomba de l’avi. A banda de flors, els més petits de la família hi porten records i dibuixos.

Cemetiris de Barcelona amplia serveis per Tots Sants

Com ja és habitual per aquestes dates, Cementiris de Barcelona ha ampliat els serveis. Aquest cap de setmana i 5 i 6 de novembre, les oficines obren de 8.30 a 14.30 hores. L’1 de novembre l’horari s’allarga fins a les 18 hores. En canvi, l’horari d’obertura dels cementiris de Barcelona serà l’habitual, és a dir, de 8 a 18 hores.

Per facilitar els desplaçaments, el cementiri de Montjuïc ha desplegat un equip d’informadors que ajuden als visitants a trobar les tombes. A més, han senyalitzat alguns trams amb sentit únic amb l’objectiu d’afavorir la fluïdesa en la circulació.

De la seva banda, TMB ha reforçat algunes línies de bus per arribar als cementiris de Montjuïc i Collserola. No obstant això, moltes persones trien el vehicle per fer aquest desplaçament, allunyat del centre urbà.