escalada torre glòries ucraïna
Foto: @Margacodina1

Dues persones han escalat la Torre Glòries sense cap mesura de seguretat. És una imatge que s’ha repetit diverses vegades els darrers anys, però aquest cop els escaladors portaven els colors de la bandera d’Ucraïna, en plena invasió de Rússia a aquest país. Diverses dotacions dels Bombers de Barcelona i de la Guàrdia Urbana s’han desplaçat fins a la torre, on s’ha obstaculitzat el pas a la zona per garantir el dispositiu. També s’ha tallat parcialment el trànsit al carrer de Badajoz.

Alguns n’han compartit imatges a les xarxes socials. Els dos escaladors han arribat a la part superior de la torre i minuts després n’han baixat. Molts curiosos s’han aturat, sorpresos, davant de la torre per enregistrar el moment.

Altres escalades a la Torre Glòries

L’última vegada que una persona va escalar la Torre Glòries va ser el novembre del 2021, quan un home va fer-ho, també, sense cap mesura de seguretat. En aquest cas, l’escalador va rebre una sanció administrativa i no va ser detingut. També l’any passat, a l’agost, un jove va ser denunciat per aquesta mateixa acció.

Durant els darrers anys, diferents escaladors s’han enfilat en diverses ocasions a la fins fa poc coneguda com a Torre Agbar, però és una acció il·legal que pot costar fins a 600 euros de multa.