No hi havia vidre o persiana que se'ls resistís. A cop de mall, de cotxe o, directament, amb una serra elèctrica. Robatoris que duraven poc més de dos minuts i en què s'emportaven tot el que tenien a mà. Així van cometre un centenar d'assalts, la majoria, a Barcelona. I tot, en només cinc mesos, el temps que han trigat els Mossos a detenir-los. Es tracta, segona la policia, d'un grup molt actiu. En una sola nit podien arribar a cometre fins a nou robatoris. De fet, no paraven fins que aconseguien el botí que s'havien marcat. Buscaven, sobretot, productes que poguessin revendre al mercat negre, com roba o telèfons mòbils. Sovint, al mateix barri on vivien, al districte d'Horta-Guinardó. Ramon Grasa, inspector dels Mossos d'Esquadra "El que són els diners se'ls gastaven per la seva pròpia manutenció, per fer sortides i viatges i molts d'ells són politoxicòmans, és a dir, que els utilitzaven per drogar-se" Els arrestats tenen un llarg historial delictiu. A alguns els havien arrestat 14 vegades per fets molt similars i encara tenen judicis pendents. Ramon Grasa, inspector dels Mossos d'Esquadra "Al 2011 vam fer una actuació de desarticulació d'un grup que es dedicava a robar bancs, entitats financeres, i havien arribat a fer encastaments. Doncs part d'aquest grup va anar a la presó i alguns han sortit ara darrerament" La banda no només robava de nit. També havia comès assalts amb violència. Ens alguns casos, havien arribat a amenaçar els botiguers amb una arma de foc. De moment, hi ha nou persones arrestades. Set d'elles ja han ingressat a presó. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

La policia sospitava que la majoria dels integrants de la banda eren joves residents a un mateix barri amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni.

La banda actuava en locals de restauració, salons recreatius, farmàcies, botigues de telefonia mòbil, benzineres i hotels. En els robatoris amb violència, segons la policia, actuaven amb “violència desmesurada” i feien servir armes blanques i armes de foc, ja fossin reals o simulades.

El 2 de juliol els mossos van realitzar nou escorcolls en domicilis de Barcelona i van detenir nou persones, set de les quals han entrat a presó, i van recuperar roba amb etiqueta, 18 telèfons mòbils, una pistola de descàrregues elèctriques, 2.000 euros i esprai de defensa.

El valor dels objectes robats per la banda i dels diners en efectiu  ascendeixen a més de 352.000 euros; la policia catalana no descarta que es puguin produir més detencions.