Ocupa tot una illa de l'Eixample i després de dos anys completament buit, accedir-hi és més que fàcil. Ho demostra el forat en aquesta planxa metàl·lica o l'intent per tapiar el que havia estat l'entrada principal. Tot i així queden altres opcions que fan que posar-hi els peus a dins sigui així de fàcil. Tot plegat ajuda a entendre els tres intents de robatori de cable de coure en menys d'una setmana. LLUÍS RABELL president de l'AV Esquerra de l'Eixample No em sorprèn gaire perquè un edifici d'aquestes característiques, d'aquesta magnitud amb el cablejat i l'abandó i la situació que estem vivint és un objecte llaminer per robatoris i incidents. Telefónica va vendre l'immoble fa dos anys al grup Carlyle, grup que no ha pogut confirmar a BTV que en continuï sent el propietari. De fet, algunes fonts veïnals apunten que ara està en mans d'entitats bancàries. Sigui com sigui, Telefónica el va buidar completament, de manera que el que s'enduen els lladres és part del cablejat de les antigues oficines. I ho fan amb cisalles i fins i tot una serra. Des de l'Associació de Veïns hi demanen solucions i que l'immoble es dediqui a usos socials. L'alcalde Trias vol construir 1.000 habitatges de lloguer social. Podríem començar per aquí. L'Associació de Veïns ha aconseguit de l'Ajuntament el compromís de mantenir un mínim de neteja i seguretat dels entorns. I els veïns diuen que en les últimes setmanes s'hi ha notat una millora. Tot i així, les escombraries encara són visibles i els coloms, ells sí, han donat un nou ús a l'edifici.

L’actual situació de l’edifici Estel -antiga seu de Telefònica a l’Av. de Roma- fa que s’hagi convertit en una autèntica llaminadura pels lladres de cable de coure. Buit des de fa dos anys, s’ha convertit en la víctima de 3 intents de robatori en menys d’una setmana. L’últim ha estat aquest diumenge quan els Mossos d’Esquadra van veure quatre persones sortir d’un forat fet en una planxa metàl·lica que tapava una finestra. Tots van intentar fugir, però van ser detinguts.  Un cop a dins de l’edifici, la policia va localitzar a una cinquena persona amagada en una habitació amb rotllos de cable i tubs de coure, mànegues i més carretons i sacs preparats per carregar.

Unes hores més tard d’aquestes primeres detencions, la policia va rebre un nou avís. Un grup havia accedit al mateix edifici. Els Mossos van detenir set persones que sortien de l’edifici amb més material. Els arrestats, amb antecedents per fets similars, han de passar a disposició judicial en les pròximes hores.

Tot plegat s’explica en part per la facilitat que hi ha a l’hora d’accedir-hi. Encara és visible el forat a la planxa metàl·lica que hi van fer els lladres aquest mateix diumenge i a més, una de les finestres principals està completament trencada. Això sí, la que havia estat l’entrada principal de l’edifici ha estat tapiada, precisament, per evitar nous incidents com aquests.

Les detencions d’aquest diumenge se sumen a les que hi va haver la setmana passada per robar cable de coure en el mateix edifici. La nit de dijous els Mossos d’Esquadra van detenir quatre homes de nacionalitat romanesa després d’enxampar-los manipulant cables per extreure’n coure. Fets com aquests alimenten les crítiques dels veïns que, des de fa mesos, alerten de l’estat d’abandonament del bloc i dels problemes d’inseguretat a la zona.