El protocol s’aplica en cas de detectar la presència de nius de cotorres als arbres de la ciutat. S’ha elaborat de forma consensuada amb la Generalitat i, com ja es fa amb altres espècies, “des d’una perspectiva ètica” perquè la seva presència sigui compatible amb la biodiversitat urbana i la convivència”. El principal problema dels nius de les cotorres és el pes i volum que tenen, que pot comportar un risc que caiguin damunt les persones que passegen sota els arbres, al mateix temps que poden trencar les branques i fer malbé els arbres.

La població de cotorres es pot duplicar en una dècada

Es calcula que a Barcelona hi ha 7.000 parelles de cotorres, i l’espècie més comú és la cotorreta de pit gris (“Myopsitta monachus”) que pon els ous entre l’abril i l’octubre. Cada cotorra pot arribar a fer dues postes cada any, cosa que vol dir que en una dècada es pot doblar la població d’exemplars. A les cotorres els agraden les zones temperades i a la ciutat es troben especialment a gust a la rambla de Prim i tota la zona del Besòs.

 

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Abel Julien, de l’àrea de difusió de l’Institut Català d’Ornitologia, ha explicat  que totes les espècies que hi ha a Barcelona són foranes i invasores, i que competeixen pels aliments i els llocs de nidificació. Recupera l’entrevista completa aquí:

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a