Els barcelonins perceben la seva ciutat, i també el seu barri, com a segurs segons es desprèn de la darrera Enquesta de victimització , i li donen bona nota, del 6,3 i del 6,5 respectivament, la millor puntuació des del 1999. Per Amadeu Recasens, comisionat de Seguretat,  aquestes són “les millors notes del segle”. En canvi, l’índex de victimització, és a dir,  les persones que reconeixen haver estat víctimes d’un delicte ha pujat lleugerament i ha passat del 23,7 % del 2014 al 24,9 % del 2016. Principalment, es tracta de delictes en l’àmbit de la seguretat personal, sobretot robatoris o intents de robatori de la bossa, la cartera i el mòbil (16,8 %), seguit del delictes contra vehicles (7,8 %). L’enquesta també posa de relleu que han incrementat els delictes als comerços mentre que, en canvi, han baixat a les estacions de metro.

Per primera vegada l’enquesta també dona dades de les agressions sexuals, que es diferencien de les agressions físiques. Un 0,4 % dels enquestats afirma haver-ne patit, la majoria dones (0,7 %).

El soroll i els turisme, principals problemes de convivència

El percentatge de persones que diuen haver patit problemes de convivència als barris és manté i puja només dues dècimes fins al 15,4 %. El principal problema són els conflictes de soroll amb els veïns, amb un 20,2 %. Per primera vegada, però, els problemes amb els turistes o els apartaments turístics se situen en el segon lloc de la llista, amb un 14,4 %, el doble que el 2015 (7,2 %). El tercer problema de convivència torna a ser el soroll, en aquest cas, però, al carrer amb un 14,3 %.