(Agències) La Xarxa Audiovisual Local (XAL) estrena aquest dimarts La Xarxa+, una plataforma gratuïta de continguts de proximitat en català. La Xarxa+ permet accedir, en directe, a més de trenta canals de televisió local —entre els quals betevé— i recuperar els continguts de fins a set dies enrere, a més de retransmissions en directe d’esport, castells i tradicions, i un ampli catàleg d’espais culturals i d’entreteniment.

“La plataforma ja és una realitat i els seus protagonistes són els mitjans de comunicació local de Catalunya”, ha dit el conseller delegat de la XAL, Marc Melillas. Amb aquesta aposta, el món de la comunicació audiovisual local “s’homologa” a les grans plataformes digitals d’àmbit global i s’adapta “a les noves formes de consum televisiu a demanda sense deixar la TDT”, ha defensat Melillas.

La Xarxa+ té una inversió inicial de 2,8 milions d’euros a tres anys que finança íntegrament la Diputació de Barcelona. L’administració rebrà un ajut dels fons Next Generation de la UE via Ministeri d’Afers econòmics i Transformació Digital per valor de 625.000 euros per impulsar la plataforma.

2.000 continguts televisius i 152 pòdcasts

La Xarxa+ neix amb prop de 2.000 continguts televisius a la carta, la majoria dels quals, és clar, són una selecció de l’arxiu de les televisions participants, com betevé. Els seus impulsors han volgut donar així una nova vida a continguts que, per la seva naturalesa local i perquè s’han emès una sola vegada o per un sol canal, no han pogut arribar a un públic més ampli. També presenta d’entrada 152 pòdcasts. “El sector està en plena transformació i el món local ha de fer el salt, no es pot quedar enrere”, ha afegit Marc Melillas, conscient que els hàbits de consum han canviat i els mitjans de comunicació no poden limitar-se als canals de televisió i ràdio tradicional.

betevé, entre els canals de la nova plataforma

betevé és un dels 30 canals que formen part de la nova plataforma, La Xarxa+. Aportarà deu nous continguts setmanals, principalment de programes que són regulars, o seriats, i que es consideren d’interès per a tothom, entre els quals el programa cultural ‘Plaça Tísner‘, el ‘Bàsics’ o la tertúlia futbolística, ‘La porteria‘, entre d’altres.