L’exesportista de natació sincronitzada i medalla olímpica, Ona Carbonell, s’ha llençat a l’aigua per presentar la 30a edició del Mulla’t per l’esclerosi múltiple, que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol a més de 500 piscines de tot Catalunya i amb la participació de 1.500 voluntaris. Enguany, la Copa Amèrica —que es farà a Barcelona el 2024— dona suport a la iniciativa per donar més visibilitat a la malaltia i aconseguir més fons per a la investigació d’aquesta patologia crònica.
Avançar en la recerca i el tractament
Durant l’acte de presentació del Mulla’t, s’ha anunciat l’acord signat entre la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), Esclerosis Múltiple España i la Fundació Barcelona Capital Nàutica, en el marc del qual s’impulsaran diverses activitats coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica. Ignasi Armengol, de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, ha destacat que és un acord “important i a llarg termini”. El regidor d’Esports, David Escudé, ha subratllat que cal “anar més lluny i avançar en recerca”.
Visibilitzar una malaltia crònica però tractable
“En aquests 30 anys, el Mulla’t ha estat clau en la sensibilització sobre quina és la realitat de les
persones que viuen amb esclerosi múltiple. Moltes persones ens han dit que gràcies al Mulla’t es
van atrevir a explicar-ho i han sentit el suport de la gent, dels seus veïns. S’emocionen quan veuen
que tot el poble es mulla per ells”, ha explicat Rosa Masriera, directora de la Fundació Esclerosi
Múltiple.
Els fons recaptats en aquesta iniciativa de la FEM es destinen als diferents programes de suport
que impulsa per millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. Aquest any, la
fundació centra els esforços en la malaltia avançada. El cap de Neurologia de Vall d’Hebron, Xavier Montalbán, ha destacat com ha canviat en els últims 30 anys el pronòstic i tractament de la malaltia, que ara ja es pot abordar amb 16 medicaments diferents.