esclerosi múltiple

(ACN) Més de la meitat de persones amb esclerosi múltiple no comuniquen el diagnòstic a les empreses on treballen per por a l’acomiadament, segons ha alertat la Fundació Esclerosi Múltiple. El fet d’amagar la malaltia els acaba provocant ansietat, estrès i, fins i tot, depressió, coses que se sumen a la simptomatologia de l’esclerosi múltiple.

Com a conseqüència, moltes persones es veuen obligades a deixar el lloc de treball o a haver de canviar de professió. Fa una dècada, el 70 % de les persones amb esclerosi múltiple deixaven de treballar 10 anys després de rebre el diagnòstic per la incompatibilitat de la feina amb els símptomes de la malaltia. Actualment, gairebé el 75 % de persones diagnosticades continuen treballant fins a tres anys després.

Enric Riera, diagnosticat amb esclerosi múltiple: “Treballo, visc sol, tinc parella i una gossa”
Reivindica fermament que el fet de tenir esclerosi múltiple “no vol dir que no puguis fer res”

Augmenta un 22 % la contractació de persones amb esclerosi múltiple

La FEM ha celebrat que ha augmentat un 22 % la contractació de persones amb esclerosi múltiple, segons l’Informe del mercat de treball de les persones amb discapacitat 2022. Tot i la millora, les dades no són equiparables a les d’abans de la pandèmia, però suposen un canvi de tendència després de dos anys en què la contractació de persones amb discapacitat havia disminuït dràsticament. Ara, els contractes a joves han crescut un 33 %.