Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van detenir el dimecres, 15 de febrer, set homes d’entre 21 i 43 anys com a presumptes autors de delictes de pertinença a grup criminal i robatoris amb violència i intimidació. Els detinguts, que acumulen més de 35 antecedents policials, van passar a disposició judicial aquest divendres i el jutge va decretar presó per a quatre d’ells i llibertat amb mesures cautelars per als altres tres.

224 mòbils i rellotges valorats en 60.000 euros

Durant l’actuació policial es van desmantellar tres pisos convertits en punts de receptació al districte de Ciutat Vella i a l’Hospitalet de Llobregat, on s’emmagatzemaven objectes robats i es venien a l’estranger. En l’operació, els agents van recuperar 224 telèfons mòbils, 8 ordinadors, 11 tauletes, altres dispositius electrònics, així com també diversos rellotges d’alta gamma, valorats en 60.000 euros, i plomes estilogràfiques, a més de 3.500 euros en efectiu.

Alertats pels veïns de Ciutat Vella

La investigació va començar a finals de 2022, quan els agents van rebre diverses informacions de veïns del districte de Ciutat Vella en referència a la proliferació de robatoris a la zona. També els alertaven que els lladres feien servir pisos situats al centre de la ciutat on feien la transacció de compra-venda d’objectes robats per després vendre’ls a altres països. La receptació és un dels eixos principals del pla Tremall dels Mossos, que lluita contra l’activitat delinqüencial multireincident a Barcelona.

Desmantellen un altre punt de receptació a Sants-Montjuïc

A aquesta operació s’hi ha d’afegir el recent dispositiu del 10 de febrer que va permetre detenir un home i recuperar uns 50 ordinadors i tauletes després que una víctima alertés els Mossos d’Esquadra d’un domicili convertit en un punt de receptació al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. En total, es van recuperar objectes per valor de 40.000 euros.