A partir de l‘1 de setembre s’obrirà de forma permanent l’Àrea de Custòdia de Detinguts a la comissaria de Ciutat Vella, que permetrà descongestionar l’actual centre de les Corts, l’únic que hi ha a la ciutat. Això permetrà guanyar temps en el procés d’entrada de detinguts i la tramitació en la gestió dels atestats que comporta cada detenció. Aquest serà el primer pas d’un model descentralitzat en la gestió de les persones detingudes que s’implementarà a partir de l’1 de gener del 2024.

Desplegament de nous serveis i departaments

A banda d’aquesta novetat, el cos policial també ha creat la nova Regió Virtual dels Mossos d’Esquadra, que es farà càrrec dels delictes comesos a través de d’internet en l’àmbit del cibercrim i, a més, tindrà com a funcions la prevenció de delictes, responent a una nova tipologia de delictes que va en augment. De moment, s’ha iniciat la primera fase de desplegament d’aquest servei.

Pel que fa a la Guàrdia Urbana, el passat mes de març va entrar en funcionament el Servei d’Atenció a la Víctima de la Guàrdia Urbana situat a Nou Barris i des d’on el cos de policia barceloní atén les denúncies de víctimes de violència masclista en l’àmbit de la parella. A més, properament es presentarà el SAV de Ciutat Vella, a les dependències de la Guàrdia Urbana a la Rambla, 43, que es convertirà en la primera oficina policial destinada únicament a delictes relacionats amb la violència masclista en l’àmbit de la parella a la ciutat.

Els actuals dos SAV de la Guàrdia Urbana neixen amb la voluntat de ser punt d’atenció integral a dones víctimes de violència gènere i als seus fills quan es dirigeixen a dependències policials a efectuar la denúncia o qualsevol intervenció de les patrulles de la Guàrdia Urbana.