Segons dades fetes públiques a la Junta Local de Seguretat de Barcelona, els cinc multireincidents més actius a Barcelona han estat detinguts 112 vegades durant el primer semestre i entre tots acumulen 203 antecedents. Durant aquest mateix període, s’han detingut 262 multireincidents un total de 1.629 vegades, als quals se’ls ha imputat 4.065 fets per furts i robatoris violents, en el marc del pla d’acció Tremall.

Com és el “modus operandi” d’aquests delinqüents?

De l’anàlisi de les dades, es desprèn que en la majoria dels casos els robatoris amb violència a la via pública estan comesos per un únic autor o dos autors, sense ús d’armes ni objectes, on es sostreu, sense cometre cap tipus de lesió a la víctima, en primer lloc un terminal telefònic, seguit d’una cartera o bossa de mà i diners.

El telèfon mòbil continua sent l’objecte que més es roba, aquests robatoris representen el 47,1 % dels fets, seguit de les bosses de mà (23 %), diners (9 %) el rellotge (8,2 %) i les joies (7,4 %). Pel que fa a les víctimes, el 98 % de casos no van patir cap tipus de lesió o molt lleu. Entre les persones que han patit aquests fets, un 7,7 % eren menors d’edat i un 10,2 % majors de 65 anys.