Una cinquantena de persones, entre estudiants i personal, s’ha concentrat aquesta tarda davant de l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra, al campus de la Ciutadella. La protesta volia impedir que se celebrés una conferència en què ha intervingut l’exministre d’Exteriors Miguel Ángel Moratinos, juntament amb els exministres d’Afers Extrangers de França i Rússia.

Davant del bloqueig, els conferenciants han intentat entrar a la sala per una altra porta seguits dels estudiants. Els tres exministres han hagut d’abandonar l’edifici i accedir-hi amb cotxe. Els Mossos d’Esquadra han desallotjat els estudiants i han fet un cordó policial perquè els assistents al debat poguessin arribar a l’auditori. Finalment, l’acte ha començat passades les 19 h, una hora més tard del previst.

D’aquesta manera, han volgut fer visible el rebuig en contra de les retallades i els acomiadaments a la universitat. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública ha convocat aquesta i altres mobilitzacions durant aquest dimecres. Al matí, els estudiants de la Universitat de Barcelona han impedit que se celebrés el Consell de Govern, que havia de presentar i votar el pressupost de 2013 per al centre. A la UAB, s’ha secundat una jornada de vaga.