Els agents han declarat davant el jutge que a la zona on eren ells, a la confluència de la Gran Via amb el carrer de Balmes, s’estaven produint aldarulls. Han assegurat que els seus superiors els van autoritzar a disparar pilotes de goma per dispersar els vàndals. Ara bé, no han precisat exactament ni on s’estaven registrant els incidents ni de quin tipus eren. Tampoc no s’han reconegut en els vídeos que van gravar uns videoaficionats i en què es veu clarament com hi ha uns mossos disparant.

La defensa, en canvi, assegura que a aquella hora a la confluència de la Gran Via amb Balmes no hi havia aldarulls. L’home va caure ferit entre les 21.10 i les 21.20 h, just quan segons ell anava cap a casa d’uns familiars. Arran de la lesió l’home va estar uns mesos de baixa i no va presentar la querella fins al setembre. Justament, la víctima està preparant oposicions per ser mosso d’esquadra.

La unitat que va participar en aquestes càrregues va ser la Dragó 40, formada per nou furgonetes. És la mateixa que mesos més tard, durant la vaga del 14 de novembre, era a la zona on Ester Quintana va perdre l’ull i també, segons ella, per l’impacte d’una pilota de goma. De fet, els informes forenses que va presentar asseguren que la ferida era totalment compatible amb el cop d’un d’aquests projectils.

Els 11 agents que han declarat avui són comandaments de la unitat i demà està previst que ho facin 11 imputats més. Es tracta dels escopeters que anaven a dins de cada una de les furgonetes. El jutge, però, creu que ja hi ha prou informació com per saber exactament quins agents són els que estan més relacionats amb els fets. En concret, són els que hi havia dins de dos dels furgons policials. S’espera que després arxivi la imputació contra la resta d’antiavalots.