Per escenificar la protesta, estudiants i professors han realitzat al llarg del matí d’aquest dijous diverses classes a l’aire lliure. La intenció d’uns i altres és, però, instal·lar-se al vestíbul.

En l’àmbit laboral, els concentrats critiquen tant els acomiadaments de personal com la no renovació de contractes i la precarització dels llocs de treball. També denuncien la pujada de preu de les taxes i la reducció de les ajudes econòmiques per subvencionar-les. A causa d’aquest increment, diuen que hi ha estudiants que queden exclosos de l’educació superior.

Pel que fa al funcionament intern de la universitat, exigeixen transparència en els pressupostos i proposen que es reconeguin les assemblees com a espais de debat, comunicació i presa de decisions. Per aconseguir-ho, volen que s’alliberin hores lectives que permetin trobades entre estudiants, professorat i personal d’administració i serveis.

El mes de març, un grup d’estudiants ja van passar la nit a l’Edifici Històric de la universitat. En aquella ocasió, protestaven contra els acomiadaments previstos a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), una mesura d’estalvi que finalment no es va tirar endavant.