RAMON FONT, portaveu del sindicat USTEC-STEs IAC "L'ajuntament de Barcelona ha tret l'exèrcit del Saló de l'Infància, la propera grossa seria el Saló de l'Ensenyament que fa molt temps que l'exèrcit espanyol està allà." MARINA PÉREZ, representant de la campanya Desmilitaritzem l'Educació "Ens aturarem quan en totes aquestes fires, tant a Lleida, com a Valls, com a Girona, com a Barcelona, sobretot, al Saló de l'Ensenyament, no hi hagi cap estand ni cap militar ni persona amb armes o que representi els valors de l'exèrcit."

L’objectiu de la campanya és evitar que les institucions militars tinguin presència en esdeveniments educatius, com ara el Saló de l’Ensenyament. De fet, els portaveus del moviment es mostren satisfets després que aquest any l’exèrcit no assistirà al Saló de la Infància, una fita que volen estendre a la resta de fires educatives.

Entre altres accions han anunciat que enviaran cartes a tots els responsables polítics de l’àmbit de l’educació per fer complir la moció aprovada el mes de juny. Però ja avisen que no pararan fins que l’exèrcit i els diferents cossos armats deixin d’assistir als salons d’ensenyament d’arreu del territori.