Amb l’arribada de l’estiu i el curs escolar acabat, milers de famílies busquen activitats perquè els menors de la casa puguin gaudir del bon temps. Una de les opcions més demandades són les activitats de lleure que es fan als casals d’estiu, que formen part de la campanya de vacances “T’estiu molt” de l’Ajuntament. La iniciativa ha arrencat aquest dilluns amb 104.321 menors inscrits, tot i que encara queden places disponibles.

En total, les famílies han pogut escollir entre 874 activitats, entre les quals n’hi ha d’esportives, culturals, educatives i de lleure, les més demanades. Aquest estiu, la campanya “T’estiu molt” també celebrarà el 25è aniversari dels Jocs Olímpics. Els nens del Campus Olímpia i dels casals esportius estan convidats a la jornada d’activitats que es farà a l’Estadi Olímpic.

Per facilitar la conciliació familiar i garantir que tothom té accés a les activitats d’estiu, l’Ajuntament ha incrementat un 20 % els ajuts econòmics per als casals d’estiu. En total, se n’han beneficiat 19.500 famílies, a la majoria de les quals es cobreix el 90 % de l’import. A la resta, la beca els cobreix un 60 % o 30 % del cost.

Els casals d’estiu, en preparació des de l’octubre

Una de les fundacions que organitzen casals d’estiu a la ciutat és la Fundació Pere Tarrés. Calculen que durant tot l’estiu oferiran activitats (colònies i casals) a prop de 20.000 infants i joves de tot Catalunya. A Barcelona, la majoria dels casals es faran dins els mateixos centres escolars, que ofereixen les instal·lacions per organitzar les activitats d’estiu.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, la coordinadora dels casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés, Eli Aiello, ha explicat que els preparatius per fer els casals arrenquen el mes d’octubre. Apunta que hi ha molta feina, perquè s’han de coordinar molts infants i sobretot molts monitors d’activitats de lleure. De fet, les setmanes prèvies, els equips preparen i programen totes les activitats.

Un d’aquests casals es fa a l’Escola Sant Medir, al barri d’Hostafrancs. Aquesta primera setmana de casal s’hi han inscrit 65 infants. Alguns, a més, utilitzen el servei d’acollida, que comença a les 8 h. Durant el casal s’ofereixen diversos horaris, en funció de les necessitats de les famílies. Els infants que no es queden a dinar marxen a les 13 h i els que sí que ho fan poden sortir a les 15 h o a les 17 h. Cada setmana, a més, organitzen sortides i van a la piscina.